VIDEO Cetățean turmentat, tăvălit de jandarmii buzoieni și amendat cu 10.000 de lei. Iată motivul

Forțele de ordine din Buzău, angrenate în misiuni de verificare a interdicțiilor impuse de starea de urgență, se întâlnesc zilnic cu zeci de persoane care nu pot justifica ieșirea din perimetrul gospodăriei sau al locului de muncă. O înregistrare postată de un buzoian dovedește că nu toate întâlnirile cu oamenii legii se încheie pașnic.

Potrivit Jandarmeriei, incidentul s-a produs pe 22 aprilie 2020, în jurul orelor 18:30, pe strada Viilor din municipiul Buzău. Intervenția a început în momentul în care jandarmii au observat un bărbat care consuma băuturi alcoolice, neputând justifica prezența în spațiul public conform ordonanțelor militare.

Persoana în cauză a refuzat să dea detalii în vederea stabilirii identității sale, la solicitările repetate ale membrilor echipajului acesta având un comportament sfidător și jignitor, la un anumit moment încercând să plece și să intre într-o curte, în scopul sustragerii de la aplicarea măsurilor legale.

Jandarmii l-au imobilizat și l-au condus la sediul I.J.J Buzău în vederea stabilirii identității. După stabilirea identității, bărbatul a fost amendat cu 10.000 lei pentru încălcarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020 și cu 1.300 lei pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri publice și refuzul de a da date în vederea stabilirii identității.

În ultimele 24 de ore, 100 de jandarmi au fost implicați, la nivel județean, în misiuni pentru aplicarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. În acest context, pe lângă misiunile specifice Jandarmeriei Române, jandarmii au executat misiuni pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zona locațiilor de carantină.

Totodată, au fost îndeplinite misiuni pentru însoțirea transporturilor de persoane care au fost introduse în carantină și pentru verificarea punerii în aplicare a măsurilor epidemiologice.

De asemenea, polițiștii buzoieni împreună cu personalul Poliției Locale au desfășurat activități de verificare cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, fiind controlate 277 de persoane.

Dintre acestea, un număr de 87 de persoane au fost identificate că nu respectă interdicțiile privind libera circulație. În total, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 87 sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare totală de 177.000 de lei.

De asemenea, au fost înregistrate două dosare penale pentru ”fals în înscrisuri sub semnătură privată” și ”uz de fals”, în contextul nerespectării Ordonanțelor Militare.

Mai precis, două persoane au prezentat polițiștilor o adeverință de angajat, iar în urma verificărilor, oamenii legii au constatat faptul că datele nu corespund cu realitatea.

În ultima zi, în județul Buzău au fost angrenați în activități specifice 337 de polițiști, peste 100 de jandarmi, 129 de polițiști locali și 56 de militari.

În județul Buzău, se află în carantină un număr de 294 de persoane. Pentru alte 123 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu.

Urmărește-ne pe Google News