Fostul fotbalist, Ion Viorel, propus să devină cel de-al doilea viceprimar al municipiului Buzău

54

Postul lăsat liber de Andrei Neder va fi ocupat în ședința ordinară a Consiliului Local Municipal Buzău de pe data de 30 aprilie. Ion Viorel a devenit de curând membru ALDE Buzău. Între 2016 și 2018, a fost suspendat din fotbal din cauza unor meciuri trucate.

Ion Viorel a devenit de curând membru ALDE Buzău, formațiune condusă de Iulian Nicoare. Acesta a făcut o solicitare către Primăria Buzău de a-l promova pe consilierul local Ion Viorel în funcția de viceprimar, rămasă vacantă de mai bine de un an.

Propunerea de numire va fi supusă votului consilierilor municipali, dar se pare că deja ALDE Buzău mizează deja pe 14 voturi în deliberativul local.

Ion Viorel se află la al doilea mandat de consilier local, după cel din legislatura 2004-2008, când a reprezentat în deliberativul municipiului Buzău Partidul Democrat.

În 2016, Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a decis sancţiuni dure în dosarul în care Gloria Buzău a fost acuzată că ar fi aranjat zece meciuri pentru câştiguri la pariuri.

Antrenorul principal de atunci, Ion Viorel, şi secunzii Romică Bunică şi Marian Roşu au fost scoşi în afara fotbalului pentru doi ani, iar fiecare a primit câte o amendă de 200.000 de lei vechi.