Numărul prezentărilor la Urgențele Spitalului Județean Buzău, la jumătate față de anii trecuți

Rigorile impuse de starea de urgență i-a făcut mai cumpătați și mai liniștiți pe buzoieni de Paște. Dovadă, numărul mic de persoane, comparativ cu alți ani, care au ajuns, de sărbători, la Unitatea de Primiri Urgente Buzău.

Astfel, în prima și a doua zi de Paste, 184 de buzoieni s-au prezentat la Urgențe pentru a primi îngrijiri medicale.

Anul trecut, de exemplu, nu mai puțin de 326 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, în prima si a doua zi de Paște.

”Având în vedere contextul epidemiolog actual, anul acesta, de Paște, numărul prezentărilor la U.P.U. a fost mai mic, comparativ cu alți ani. Astfel, în data de 19.04.2020, s-au înregistrat de 82 de prezentări iar în data de 20.04.2020, s-a înregistrat un număr de 102 prezentări. Cazuistica a fost variată. Au predominat insuficiențele cardiace, infarctele miocardice și traumatismele”, a declarat Adriana Bunilă, purtător de cuvânt SJU Buzău.

Și numărul nașterilor a fost de două ori mai mic, de Paște, față de alți ani. Doar patru bebeluși au sosit pe lume în prima zi de Paște, la Maternitatea Buzău.

”În data de 19.04.2020, la Maternitatea Buzău au avut loc patru nasteri. Primul bebelus născut este o fetiță cu greutatea 3 kg, scor apgar 9, născută spontan. În ziua de Paște, au avut loc alte trei nașteri, este vorba despre trei baieței”, declară purtătorul de cuvânt al SJU Buzău.

Mama fetiței născută în noaptea de Înviere, la ora 5.22, este din comuna Unguriu.

Urmărește-ne pe Google News