Județul Buzău are cele mai puține persoane infectate cu coronavirus

119

Cu 15 cazuri confirmate până în prezent, Buzăul este pe primul loc într-un clasament al județelor cu cel mai mic număr de cetățeni infestați cu coronavirus. Este urmat de de Olt (17), Harghita (19) și Gorj (25). Județele cu cele mai multe cazuri sunt Suceava, cu 2.372 cazuri, Arad (421), Hunedoara (405), Timiș (385) și Neamț (384).

La scurt timp după ce autoritățile naționale au comunicat că Buzăul ar avea 18 cazuri, cu 3 mai multe decât marți, Prefectura Buzău a remis presei buzoiene un comunicat în care a anunțat că este vorba de o eroare de raportare în platforma electronică de la nivel național.

O altă veste care dă speranțe este aceea că a scăzut numărul celor aflați în carantină și izolare la domiciliu. Astfel, în județul Buzău, doar 308 persoane se mai află în carantină, iar alte 132 sunt încă izolate la domiciliu.

Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Pe raza județului au fost angrenați în activități specifice 296 de polițiști, peste 100 de jandarmi, 147 de polițiști locali și 56 de militari ai MapN.

În contextul măsurilor impuse de starea de urgență decretată la nivel național, peste 100 de jandarmi din cadrul IJJ Buzău și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești, au executat misiuni atât pentru asigurarea măsurilor de ordine în zona centrelor de carantină, cât și pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, prin participarea în sistem integrat la misiuni de patrulare și acțiuni cu efective mărite, precum și asigurarea cu operativitate a intervențiilor specifice.

În urma misiunilor executate, au fost aplicate 10 sancțiuni, dintre care 5 avertismente scrise și 5 amenzi în valoare totală de 8.000 lei pentru încălcarea prevederilor stabilite în Ordonanțele Militare.

Structurile și subunitățile IPJ Buzău, împreună cu personalul Poliției Locale, au desfășurat activități de verificare a persoanelor aflate în izolare, fiind controlate 144 de persoane. Dintre acestea, un număr de 67 de persoane au fost identificate că nu respectă interdicțiile privind deplasarea/libera circulație și o persoană a fost identificată că nu respectă măsura izolării la domiciliu.

Persoana în cauză a fost sancționată cu amendă în valoare de 2.000 de lei și a fost internată la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca. În total, în ultimele 24 de orei, au fost aplicate 119 sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare totală de peste 518.000 de lei.