A scăzut sub 300 numărul buzoienilor aflați în carantină

16

Numărul buzoienilor aflați în carantină scade de la o zi la alta. În prezent, în centrele de carantinare din județ sunt 294 de persoane, iar în izolare la domiciliu, 125 de persoane.

Marți, 21 aprilie, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

• 294 de persoane se află în carantină;
• 125 de persoane sunt izolate la domiciliu;
• număr de cazuri confirmate, la nivelul județului Buzău: 15.

Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat, în perioada Sărbătorilor Pascale, acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.

375 de jandarmi din cadrul IJJ Buzău și Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești au acționat în ultimele 3 zile pentru îndeplinirea misiunilor specifice stării de urgență, fiind desfășurate activități de menținere a ordinii publice în sistem integrat, acțiuni cu efective mărite, asigurarea ordinii publice în zona centrelor de carantină, însoțirea transporturilor cu persoane pentru carantină sau asigurarea cu operativitate a intervențiilor.

Perioada Sărbătorilor Pascale a trecut fără a fi înregistrate evenimente cu impact semnificativ asupra ordinii publice, pe palierul misiunilor Jandarmeriei. În urma misiunilor și intervenșiilor executate, au fost constatate 45 de contravenții, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de peste 41.000 lei, pentru fapte prevăzute și sancționate de Ordonanțele Militare.

De asemenea, structurile și subunitățile IPJ Buzău au efectuat activități de verificare a persoanelor aflate în izolare la domiciliu, fiind controlate 324 de persoane.

Dintre acestea, un număr de 140 de persoane au fost identificate că nu respectă interdicțiile privind deplasarea/libera circulație. În total, au fost aplicate 196 de sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare de aproximativ 400.000 de lei.