Scade numărul buzoienilor care intră în carantină din cauza coronavirusului

Potrivit datelor furnizate, joi, de către Grupul de comunicare strategică, în județul Buzău, se află în carantină un număr de 475 de persoane. Pentru alte 248 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, peste 100 de jandarmi au fost implicați, la nivel județean, în misiuni pentru aplicarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. În acest context, jandarmii au executat misiuni pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zona locațiilor de carantină.

Totodată, au fost îndeplinite misiuni pentru însoțirea convoaielor/transporturilor de persoane care au fost introduse în carantină și pentru verificarea punerii în aplicare a măsurilor epidemiologice.

În urma actiunilor, au fost legitimate 106 persone care erau prezente în spațiul public, fiind aplicate 30 de sancțiuni, valoarea totală a acestora fiind de 48.600 lei.

Și polițiștii buzoieni au efectuat acțiuni privind respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost verificate 525 de persoane. Dintre acestea, 214 au fost identificate că nu respectă interdicțiile privind deplasarea. Au fost aplicate 329 de sancțiuni contravenționale privind nerespectarea Ordonanțelor Militare, în valoare totală de aproape 500.000 de lei.

În ultima zi, în judeţul Buzău au fost angrenaţi în activităţi specifice 344 de polițiști,peste 100 de jandarmi, 134 de polițiști locali și 56 de militari ai Ministerului Apărării Naționale.

Până astăzi, 16 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 7.707 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.357 au fost declarate vindecate și externate.

Urmărește-ne pe Google News