S-a redus numărul accidentelor rutiere grave, de la instituirea stării de urgență

Criza majoră provocată de pandemia de coronavirus are și efecte pozitive. Numărul accidentelor rutiere soldate cu morți și răniți s-a redus simțitor în urma restricțiilor impuse populației prin ordonanțele militare.

În pragul sărbătorilor de Paște, polițiștii de la Serviciul Rutier le recomandă buzoienilor să se deplaseze cu mașina doar pentru aprovizionarea cu produse de strictă necesitate sau în cazul unor urgențe medicale.

”De la momentul instituirii stării de urgență, respectiv de la punerea în aplicare a restricțiilor, s-a înregistrat o scădere a numărului de accidente de circulație, o scădere de aproximativ 60 de procente comparativ cu perioada similară a anului trecut. De asemenea, numărul răniților din accidente a înregistrat o scădere de peste 65 la sută”, spune insp. pr. Ane Mari Vrapciu, purtător de cuvânt IPJ Buzău

Din cauza pandemiei și ca urmare a restricțiilor impuse de autorități, România a înregistrat o premieră națională a ultimelor trei decenii. Pe 30 martie, nicio persoană nu și-a pierdut viața în urma unui accident rutier. Aceasta, în condițiile în care, în medie, 5 persoane își pierd viața, în fiecare zi, pe șoselele din țară.

Urmărește-ne pe Google News