Suspect de infectare cu coronavirus, dispărut din Spitalul Județean Buzău

56

Un bărbat suspect de COVID-19 a părăsit Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, unde se afla internat. În cauză a fost deschis dosar penal pentru comiterea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

”La data de 11.04.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, a fost înregistrată o cauză penală având ca obiect infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1 Cod penal, reţinându-se faptul că, la data de 10.04.2020, în jurul orelor 13:20, o persoană – suspectată ca fiind infectată cu virusul COVID 19 – a părăsit spaţiul care este special amenajat în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, unde se afla internată, la acea dată”, potrivit comunicatului remis, luni, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău au dispus administrarea cu celeritate a probelor necesare lămuririi tuturor aspectelor.

Potrivit datelor făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică, judeţul Buzău are la această dată 14 persoane depistate pozitiv cu COVID-19.