Spargere ca-n filme la un depozit de pesticide din Buzău. Hoții, nedetectați de tehnica modernă de supraveghere

214

Distanțarea socială lasă loc infractorilor să-și facă de cap. O bandă de hoți care ar dispune de dotări speciale a dat o spargere cu un prejudiciu uriaș la un depozit de produse fitosanitare din județul Buzău. Directorul societății spune că infractorii ar fi avut inclusiv haine termoizolatoare, pentru a nu fi detectați de tehnica modernă de supraveghere.

Furtul de pesticide a fost semnalat luni dimineață, la depozitul Agro Est Muntenia, din Cioranca. În ciuda măsurilor de pază riguroase asigurate de o cunoscută firmă din Buzău, hoții au reușit să decupeze peretele metalic al depozitului.

În toiul nopții, au dispărut mii de litri de pesticide și alte produse fitosanitare, în valoare de peste 400.000 de lei. Directorul Agro Est Muntenia susține că spargerea ar fi fost dată de hoți organizați în adevrate unități.

”Fură cantități mari. Asta înseamnă multe mașini, de capacitate mare de transport. Mașini performante care pot merge cu mare viteză pe teren accidentat. Distrug rapid garduri de metal și depozite cu pereți de metal. Au după ei un adevarat atelier și distrug rapid sistemele de protecție”, scrie pe Facebook Mihai Moraru, directorul Agro Est Muntenia.

92699754_3592330234170541_4194449260088918016_n

Acesta crede că infractorii sunt costumați inclusiv cu haine termoizolatoare, pentru a nu fi detectați de tehnica modernă de supraveghere, și urmăresc cu atenție locațiile pe perioade lungi, fără a fi vizibili.

”Domnule Vela și dragi angajați din Ministerul Afacerilor Interne, suplimentați echipajele de patrulare, in special in zona rurală. Pentru ca in ultimele 10 zile au fost peste 40 de astfel de atacuri la depozitele fermierilor sau ale distribuitorilor din agricultura, in Buzau, Galați, Brăila, Ialomita și Prahova. Măriți bugetele de combustibil pentru echipajele de Politie din mediul rural și suplimentați cu angajați ai Jandarmeriei”, este îndemnul directorului Agro Est Muntenia pe pagina sa de Facebook.

Poliția a demarat o anchetă. Ei vor verifica și stocurile de produse din zona de sud a județului, pentru a-i depista pe cei care folosesc în producție sau care comercializează produse furate.