Sute de angajați ai DGASPC Buzău s-au izolat la locul de muncă și la domiciliu, pentru a nu contamina căminele de bătrâni și copii

Autoritățile județului au decis măsuri speciale luate în căminele de bătrâni și copii din județul Buzău, în urma ordonanței militare numărul 8, care obligă personalul din centrele sociale să rămână în izolare, la locul de muncă, pentru o perioadă de 14 zile.

Astfel, conducerea Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău anunță printr-un comunicat de presă că, alături de Consiliul Județean, a luat o serie de măsuri în scopul punerii în aplicare a ordonanței.

În prezent, 284 de angajați se află în izolare la locul de muncă, începând de sâmbătă, 11 aprilie, pe o perioada de 14 zile. De asemenea, 303 de angajați se află în izolare preventivă la domiciliu, cu respectarea condițiilor recomandate în situația stării de urgență.

Mai exact, pentru angajații izolați la locul de muncă au fost identificate spații de cazare la nivelul structurilor rezidențiale, în cadrul cărora li se vor asigura, pe toată această perioada hrană, apă și materiale igienico-sanitare.

Pentru angajații aflați în perioada de izolare preventivă la domiciliu, care nu au posibilitatea respectării normelor de izolare, cât și pentru eventualele cazuri, se va putea asigura cazarea la locul de muncă, Consiliul Județean Buzău a pus la dispoziția Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău spații de cazare.

După finalizarea celor 14 zile de izolare, deplasarea atât de la locul de muncă către locul de izolare, cat și invers, se asigură de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, cu sprijinul Consiliul Județean Buzău.

Pentru beneficiari și angajații izolați la locul de muncă au fost luate măsuri pentru ca, în perioada Sărbătorilor Pascale, meniul tradițional să fie asigurat conform specificului acestor zile.

Aceste măsuri au fost implementate la nivelul tuturor celor 35 de structuri rezidențiale aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău. Reprezentanții DGASPC Buzău anunță că, până în prezent, la nivelul instituției nu există cazuri de infectare cu temutul virus.

Urmărește-ne pe Google News