Generalul Marin Oană, găsit mort în casa de vacanță din Sărata Monteoru

116

Cadavrul unui bărbat în vârstă de 73 de ani, pensionar militar din București, a fost găsit în baia casei sale de vacanță din Sărata Monteoru. Victima este Generalul Marin Oană, locotenent-colonel în timpul Revoluției. Fiul său este medic ATI în București.

Pentru că nu îi răspundea la telefon de mai multă vreme, soția generalului a sunat un prieten de familie dintr-un sat vecin pentru a-l ruga să meargă la casa lor din Sărata Monteoru.

Acesta s-a deplasat la locuința bucureșteanului și a observat lumina aprinsă în baie, iar cheile și telefonul pe o masă din curte.

Polițiștii alertați prin 112 au pătruns în locuință și au descoperit proprietarul zăcând fără suflare în baie. Oamenii legii cred că bărbatul murise de mai mult de 24 de ore.

Pentru că este vorba despre o moarte suspectă, ancheta a fost preluată de polițiștii criminaliști. Trupul generalului Marin Oană a fost transportat la morga SML pentru necropsie.

Generalul Marin Oană, locotenent-colonel în timpul Revoluției, a fost comandantul unei unități militare din București care a trimis tancuri împotriva manifestanților din București, în 21 decembrie 1989.

Apoi, în seara de 22 decembrie 1989 a fost desemnat să apere Televiziunea Română de „teroriști”. În zonă s-au înregistrat mulți morți și răniți. Însuși Oană a fost rănit la un deget cu acel prilej, motiv pentru care a primit titlul de luptător în revoluție rănit.

În 2012, magistrații Curții de Apel București i-au retras definitiv generalului Marin Oană titlul de „Luptător pentru Victoria Revolutiei Romane din decembrie 1989”.