Gestul inconștient al unui medic din București care a adus coronavirusul la Mărăcineni.A fugit din izolare la socri!

139

Un incident șocant s-a produs sâmbăta după amiază în comuna Mărăcineni din județul Buzău. Un medic rezident din București confirmat cu coronavirus, a venit la socrii săi, după ce a fugit din izolarea impusă la domiciliu. Medicul a fost luat cu forța de jandarmi și transportat la Institutul Victor Babeș din capitală.

Alarma a fost dată chiar de către medicul infecționist de la Spitalul Militar Central din București, care a informat DSP Buzău, despre existența unui coleg rezident, în vârstă de 37 de ani, confirmat pozitiv cu Covid-19, care s-ar afla pe raza localității Mărăcineni din județul Buzău.

Deși rezultatul testului recoltat ieșise pozitiv,medicul angajat ca rezident la secția de ortopedie din cadrul Spitalului Militar Central, fugise la socrii săi din Buzău, după o perioadă de izolare la domiciliu impusă.

Nimeni nu știa exact adresa socrilor unde se afla medicul confirmat cu coronavirus iar autoritățile sanitare și jandarmeria au apelat la autoritățile locale, pentru a-l depista pe fugar.

„Se știa doar că se află în localitate dar nimeni nu-i știa adresa. Am reușit cu ajutorul unor săteni să-l depistăm și am informat jandarmeria. A fost recalcitrant după ce a fost descoperit și nu voia sub nicio formă să meargă la spital, insistând să se trateze acasă”, ne-a declarat primarul comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru.

În cele din urmă pacientul a acceptat examinarea medicală de către un medic infecționist al Spitalului Județean de Urgență Buzău, în urma căreia a primit recomandarea de internare într-o unitate sanitară.

„Persoana în cauză s-a dovedit necooperantă și a refuzat ideea internării voluntare în orice unitate sanitară din București sau din Buzău, invocând posibilitatea de tratament a persoanelor asimptomatice la domiciliu Cu sprijinul jandarmilor și al polițiștilor, pacientul a acceptat să fie transportat cu o ambulanță specială către Spitalul Victor Babeș din Capitală. În acest caz, DSP Buzău a început ancheta epidemiologică”, se precizează într-un comunicat emis de DSP Buzău.

În cazul bărbatului confirmat cu COVID-19 și transportat la București, a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.