VIDEO Flăcări într-o pădure de pin, observate de pompierii care interveneau la un alt incendiu

40

Pompierii buzoieni sunt solicitați continuu să stingă incendii de vegetație uscată, provocate de iresponsabili. În ultimele 24 de ore, echipajele ISU au avurt șase intervenții de stingere a incendiilor care au avut un impact deosebit asupra comunităților. Pompierii din cadrul Punctului de lucru Beceni s-au confruntat cu o situație aparte.

În timp ce interveneau pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată pe raza comunei Bisoca, prin observare directă au identificat un alt incendiu ce se dezvolta într-o pădure de pin.

La fața locului au fost dislocate forțe suplimentare, iar după multe ore de luptă cu flăcările s-a reușit localizarea lui la nivel de litieră și ulterior lichidarea acestuia.

”Grație spititului bun de observație a pompierilor și anunțarea incendiului încă din primele momente, acesta s-a extins pe o suprafață de doar 1 hectar. La finalul interevnției, pompierii au stabilit și cauza probabilă de incendiu, anume focul în aer liber, cel mai probabil acțiunile unor persoane iresponsabile”, se arată într-un comunicat al ISU Buzău.

În urma incendiilor de joi, pompierii buzoieni din cadrul Inspecției de Prevenire au aplicat două sancțiuni în cuantum de 2.500 lei.

În cursul ultimelor 24 de ore, pompierii buzoieni au acționat pentru gestionarea a 27 situații de urgență, 16 dintre ele fiind misiuni medicale – S.M.U.R.D.