Motivul pentru care cel mult opt pacienți pot fi programați la cabinetul stomatologic de urgență

18

În plină pandemie de COVID-19, cabinetul stomatologic de urgență din incinta Spitalului Județean Buzău funcționează la capacitate maximă. Din păcate, numărul pacienților care pot fi tratați în regim de urgență este limitat, din cauza măsurilor speciale impuse pentru stoparea răspândirii noului coronavirus.

Între cinci și opt pacienți pot beneficia zilnic de serviciile medicilor care profesează, pe rând, în cabinetul stomatologic de urgență.

”Nu se pot face mai multe programări pentru că după fiecare pacient se realizează sterilizarea cabinetului, care se face ori cu lampă UV ori prin nebulizare. După ceea se stă 30 de minute, se face aerisirea 15 minute, apoi intră următorul pacient”, spune dr. Anda Moise, coordonatorul cabinetului stomatologic de urgență.

Cabinetul de urgență din Spitalul Județean Buzău este deservit de medici stomatologi şcolari şi de asistente medicale. Trierea pacienților se face prin telefon.

Deși cabinetul este destinat exclusiv urgențelor medicale, nu toți pacienții țin cont de acest aspect. ”Pacienții sunt triați la telefon și ei trebuie să fie și sinceri. De multe ori una spun la telefon, alta demonstrează când ajung la cabinet”, spune coordonatorul cabinetului de urgență.

Numărul la care pot suna buzoienii pentru a-şi face o programare la cabinetul de urgență de la Spitalul Județean de Urgență Buzău este 0787.827.228.