Doi buzoieni declaraţi vindecaţi de COVID-19, din nou pozitivi

72
Doi buzoieni externaţi după ce au fost declaraţi vindecaţi de COVID-19, au fost reinternaţi după ce testele efectuate în a 12-a zi de izolare au ieşit pozitive. Cei doi sunt veri şi se află acum sub supravegherea medicilor la Spitalul Municipal din Rm. Sărat.
Pe 6 aprilie 2020, conform recomandărilor de la externare, au fost recoltate probe de la doi pacienți care au fost externați în data de 26 martie 2020. Externarea celor doi pacienți s-a făcut în urma recoltării consecutive a două (în cazul primului pacient), respectiv trei probe (la al doilea pacient), ale căror rezultate au fost negative.
Rezultatul probelor recoltate pe 6 aprilie celor doi pacienți a sosit pe 7 aprilie 2020 și a fost pozitiv.
Cei doi pacienți, unul de 46 de ani și celălalt de 29 de ani, după externare, s-au izolat împreună la același domiciliu, fără a avea alte contacte.
Pacienții sunt asimptomatici și au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat„, se precizează într-o informare a Prefecturii.
La nivelul județului Buzău, până astăzi, 8 aprilie 2020, au fost confirmate pozitiv cu COVID – 19, 13 cazuri. Dintre acestea, 8 cazuri au fost externate din unități sanitare din București cu următoarele recomandări: izolare la domiciliu încă 14 zile; monitorizare prin medicul de familie; recoltare proba în ziua a 12-a de la externare.