VIDEO Cum a fost întâmpinat primul pacient cu Covid-19 internat în spitalul din Râmnicu Sărat

83

Un bărbat, confirmat cu Covid-19, a fost adus duminică seară, la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. El a revenit din Germania și a stat o perioadă într-un centru de carantină din municipiul Buzău. Acesta este primul pacient cu Covid-19 internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

Potrivit managerului unității, Adrian Danielescu, bărbatul a fost adus de la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău.

”Bărbatul prezintă tuse seacă, fără a ridica probleme grave de sănătate. A fost internat pe secția noastră de Infecțioase, izolat și ținut sub supraveghere. Era revenit din Germania și a stat o perioadă într-un centru de carantină. E confirmat cu Covid-19. Am fost pregătiți cu tot ce trebuie și suntem pregătiți, pentru moment, și pentru alți pacienți”, a declarat managerul Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, Adrian Danielescu.

Acesta a specificat că bărbatul nu a fost transportat cu izoleta la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, deoarece nu s-a impus acest lucru. Câteva angajate ale spitalului au filmat momentul sosirii primului pacient cu coronavirus, la două săptămâni după nominalizarea unității ca spital tampon pentru Covid-12.

 

Recent, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a aprobat Ordinul de ministru privind Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei Coronavirus Covid-19 și Lista spitalelor de suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-COV-2, care a fost publicat în această săptămână în Monitorul Oficial nr. 263/2020.

”Există echipamente de protecție pentru tot personalul, conform protocoalelor în vigoare, pentru aproximativ 10 zile urmând ca în săptămâna care urmează să fie aduse echipamente, medicamente și materiale de protecție pentru perioada următoare. De asemenea, sunt așteptați și medicii pe care Ministerul Sănătății îi va detașa la Râmnicu Sărat pentru a asigura deficitul din spital”, a precizat Sorin Cârjan, primarul municipiului Râmnicu Sărat.

Ministerul a decis ca Spitalul Municipal Râmnicu Sărat să fie unitatea suport de tratare a cazurilor confirmate cu COVID-19, la nivelul județului Buzău.