VIDEO Comuna model unde sătenii respectă legea și se feresc non-stop de coronavirus

2236

Autorităţile locale din comuna Săgeata i-au trimis în izolare pe toţi cei veniţi din străinătate iar până acum nimeni nu a încălcat normele stricte, impuse pe perioada stării de urgență. Pentru a-i ţine în case pe bătrâni ,autorităţile locale au informat sătenii că asistenţii sociali şi alţi angajaţi ai primăriei pot fi solicitați să aducă, medicamente sau produse de strictă necesitate.

Pentru a se asigura că nimeni nu încalcă normele stricte impuse de starea de urgență, primăria a trimis pe ulițe mașini cu megafoane, pentru informarea tuturor sătenilor.

Prin mesaje repetate oamenii sunt îndemnați să stea în case pentru a se apăra de infecția cu noul coronavirus.

Mai mult, sătenii au ajuns să fie extrem de prudenți după ce au aflat că în localitate s-au întors din străinătate, primii consăteni care au fost plecați la muncă. Ei au fost trimiși în autoizolare la domiciliu iar alți vecini se aisgurau că nu încalcă legea . “ Oamenii veniți din vestul Europei au fost înțelegători și nu ne-au făcut priobleme. Pe de altă parte avem angajați ai primăriei care se asigură în mod regulat că cei aflați în autoizolare nu pleacă din casă. Aceștia au fost informați prompt  despre ce riscuri presupune infecția cu COVID-19 dar şi ce sancţiuni pecuniare și penale riscă cei care încalcă autoizolarea.” ne-a declarat Sorin Tănase, city manager-ul comunei Săgeata.

Echipe din Primărie se îngrijesc de oamenii nevoiași și le duc acasă mâncare sau medicamente, dacă este cazul.