Covid-19. 12 buzoieni au contractat noul coronavirus. Cinci s-au vindecat deja

68

Potrivit datelor furnizate, joi, de Grupul de comunicare strategică, 12 persoane din județul Buzău au fost confirmate pozitiv cu Covid-19, iar dintre acestea cinci au fost vindecate. În prezent, în județ, se află în carantină un număr de 271 de persoane. De asemenea, pentru alte 3.743 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, peste 100 de jandarmi buzoieni și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești s-au asigurat că buzoienii au înțeles pericolul la care se expun și respectă măsurile impuse de starea de urgență, fiind aplicate un număr de 9 amenzi, în valoare totală de 5.700 lei.

De asemenea, aceștia au asigurat, atât transporturile care doar au tranzitat județul Buzău, cât și cele cu persoane duse către centrele de carantină instituite la nivel județean.

Totodată, polițiștii buzoieni împreună cu polițiștii locali, au continuat activitățile de control la persoanele aflate în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate 2.828 de persoane.

Cu această ocazie, a fost aplicată o sancțiune contravențională pentru nerespectarea izolării la domiciliu, în valoare de 3.000 de lei. De asemenea, au fost aplicate 229 de amenzi privind nerespectarea prevederilorr Ordonanței Militare numărul 2.

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Buzău au fost angrenaţi în activităţi specifice 345 de polițiști, peste 100 de jandarmi, 153 de polițiști locali și 48 de lucrători ai Ministerului Apărării Naționale.

Până astăzi, 2 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate au fost confirmate 2.738 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 267 au fost declarate vindecate și externate din unități spitalicești.