Buzoiancă internată cu Covid-19 la câteva zile după ce a participat la o înmormântare în Suceava

59

O femeie de 59 de ani, din comuna buzoiană Tisău, care ar fi participat la o înmormântare la Suceava, și un vecin în vârstă de 67 de ani au fost confirmați pozitiv la testul Covid-19. Cei doi au fost internați la Spitalul ”Victor Babeș” din București. Soțul femeii nu a fost confirmat cu noul coronavirus.

Primul caz din comună a fost confirmat în data de 26 martie, după ce o pacientă în vârsta de 59 de ani a prezentat simptome specifice coronavirsului și a declarat că a participat la o înmormântare în județul Suceava.

În perioada cuprinsă de la revenirea în județul Buzău și până la confirmarea testului, femeia a fost izolată la domiciliu. Pacienta a fost transferată la Spitalul ”Victor Babeș” din București. Soțul acesteia, fiind contact direct, se află izolat la domiciliul fiului, în București. Nu este confirmat cu noul coronavirus.

Cel de-al doilea caz confirmat din localitate este un bărbat de 67 de ani, aflat în izolare după contactul cu femeia de 59 de ani. Acesta a prezentat simptome specifice coronavirsului, iar testul a fost pozitiv. Pacientul a fost transferat pe 1 aprilie, la Spitalul ”V. Babeș” din București.

”Nu se poate vorbi de un focar de Coronavirus în localitatea buzoiană. În urma anchetelor epidemiologice declanșate de DSP Buzău au fost identificați toți contacții direcți și au fost izolați la domiciliu. În cazul în care aceștia vor prezenta simptome specifice infecției cu Coronavirsus, vor fi testați”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Buzău.

Potrivit datelor furnizate, joi, de Grupul de comunicare strategică, 12 persoane din județul Buzău au fost confirmate pozitiv cu Covid-19, iar dintre acestea cinci au fost vindecate. În prezent, în județ, se află în carantină un număr de 271 de persoane. De asemenea, pentru alte 3.743 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu.