Covid-19. Jandarmii au fost solicitați să aplaneze scandaluri izbucnite în centrele de carantină din Buzău

În județul Buzău, 4.294 de persoane sunt în izolare la domicilii iar alte 105 se află în carantină instituționalizată. În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Buzău au fost angrenaţi în activităţi specifice 319 polițiști, peste 90 de jandarmi, 121 de polițiști locali și 70 de lucrători din cadrul MApN.

Structurile IPJ Buzău împreună cu Poliția Locală au continuat activitățile de control al persoanelor aflate în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate 2.057 de persoane.

Cu această ocazie, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7.500 de lei.

Totodată, au mai fost aplicate 306 sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor din Ordonanța Militară nr. 2/ 2020 și din Ordonanța Militară nr. 3/2020, în valoare totală de aproape 6.000 de lei.

Peste 90 de jandarmi buzoieni, sprijiniți de colegii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești, au acționat pe raza județului executând atât atribuții ce le revin prin Legea Jandarmeriei Romane, cât și misuni în contextul special al instituirii stării de urgență, fiind desfășurate activități de ordine publică, precum și pentru asigurarea respectării măsurilor de carantină în zona centrelor destinate acestui scop.

Au fost asigurate atât transporturile cu persoane către centrele de carantină, cât și cele care au tranzitat județul Buzău, toate desfășurându-se fără probleme.

S-a acționat independent și în sistem integrat cu IPJ Buzău pentru verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu și a prevederilor ordonanțelor militare, context în care au fost aplicate amenzi în valoare de 22.300 de lei.

Jandarmii au fost sesizați pentru a acționa în interiorul a două centre de carantină pentru aplanarea unor stări confictuale, desfășurându-se și o acțiune preventivă, persoanele carantinate aflând sancțiunile ce se pot aplica în situația încălcării normelor în materie.

Urmărește-ne pe Google News