VIDEO Medicii de familie, lăsați fără sprijin în fața coronavirusului! Autoritățile ignoră strigătul de ajutor!

357

Medicii de familie au ajuns într-o situație limită întrucăt nu au de unde să se aprovizoneze cu echipamente de protecție împotriva Covid-19, măști și combinezoane.Mai grav este că autoritățile le ignoră rând pe rând toate petițiile depuse, chiar și la nivel înalt.

Nici măcar apelul către președintele Iohannis nu a rezolvat această situație de risc extrem pentru cadrele medicale de familie.

„Am făcut apel chiar și la președintele Iohannis pentru a ne ajuta să procurăm măști și combinezoane, întrucât nu avem de unde cumpăra și suntem fără apărare în fața acestui flagel. O secretară a președintelui ne-a promis că vom primi ajutor de la DSP-uri în fiecare județ de reședință, însă ulterior am aflat că nu au nicio bază legală pentru a primi astfel de echipamente. Nici Unifarm-ul nu ne poate ajuta tot din cauza legislației. Așa că, în acest moment, suntem într-o situație fără ieșire”, ne-a declarat dr. Angela Mazdrag, președintele Patronatului Medicilor de familie din România.

Până pe 23 martie, pe teritoriul României au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 143 de noi cazuri de îmbolnăvire.