Spitalul din Râmnicu Sărat va trata exclusiv bolnavi confirmați cu coronavirus din județul Buzău

59

Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat devine unitate în care vor fi spitalizați și tratați buzoienii suspecți că au contractat Covid-19 și cei confirmați deja cu această infecție. Autoritățile medicale din Râmnicu Sărat au primit dispoziție de la Ministerul Sănătății să externeze pacienții aflați la finalul tratamentelor și să-i transfere pe ceilalți la Spitalul Județean.

Autoritățile locale și opinia publică din cel de-al doilea municipiu al județului Buzău condamnă decizia.

Raul Florescu, fost consilier județean, scrie pe Facebook că, după ce a aflat cu stupoare că Spitalul Municipal Rm. Sărat va deveni spital de tratare exclusivă a pacienților contaminați de COVID-19, a început să facă diligențe și să se interesez de unde și cum a apărut această situație, ”mai ales în condițiile în care noi nu am avut deocamdată cazuri confirmate.

”Ce vă pot anunța este că această decizie a fost luată exclusiv de Ministerul Sănătății fără a cere acordul administrației râmnicene. În aceste condiții, administrația locală, împreună cu primarul, a făcut deja contestație la această decizie, urmând să aflăm rezultatul. În aceste condiții, recomand să respectam restricțiile în vigoare, să stăm cât putem de mult izolați, doar așa ne putem proteja! Voi reveni cu informații în funcție de ce voi afla! Multă sănătate tuturor!”, a scris Raul Florescu pe Facebook.