VIDEO Primul videoclip lansat de copilul de suflet al lui Gigi Becali. Marian Ursea a devenit solist de muzică populară

66

Marian Ursea, orfanul din Buzău ”înfiat” de George Becali, a devenit solist de muzică populară. Lucrează la propriul repertoriu cu ajutorul unor rapsozi din Gorj iar în prima sa piesă își povestește viața, cu neajunsuri dar și șanse, cum a fost ajutorul oferit de Becali. Marian a fost ajutat începând din 2012 de latifundiarul din Pipera după ce acesta i-a aflat povestea.

Povestea emoționantă a lui Marian Ursea a fost făcută publică în 2012. Băiețelul de 12 ani, din Breaza, județul Buzău, crescut de bunică după ce tatăl s-a spânzurat, iar mama l-a abandonat de mic copil, a impresionat o țară întreagă.

Mama l-a abandonat, tatăl lui s-a spânzurat, iar copilul trăia într-un bordei, împreună cu bunica, singura persoană care îl iubea cu adevărat.

Puștiul era nelipsit de la slujbele ţinute de preotul Lilian Stănescu, cel care mulți ani l-a avut sub tutelă pe Marian.

Primii paşi în muzică i-a făcut la biserica din Breaza, unde cânta la strană. În 2012, după ce povestea micului cântăreț la biserică a apărut în presă, Gigi Becali a decis să-i asigure acestuia viitorul.

Omul de afaceri i-a cumpărat o casă frumoasă la zece metri distanță de bordeiul în care a copilărit, i-a dăruit o sumă importantă de bani și, mai mult decât atât, a angajat o localnică să aibă grijă de el și de bunica acestuia.

„De acum, eu sunt tatăl tău, și n-o să-ți lipsească nimic!”, îi promitea Gigi Becali atunci când l-a întâlnit pe Ursea, după ce i-a cumpărat casa cu 17.000 de euro.

Anii au trecut, Marian a ajuns la un liceu de meserii şi servicii, iar în paralel a urmat cursurile Palatului Copiilor, secţia canto popular, perioadă în care a avut câteva apariţii în spectacole.

Şi-a modelat vocea şi atitudinea scenică, în vacanţele de vară, sub îndrumarea rapsodului arădean Ghiţă Onofrei. În ultima perioada, soarta l-a îndrumat în preajma artiștilor din ”Doina Gorjului”, cu ajutorul cărora buzoianul a început să-și contureze o carieră în muzica populară.

Lucrează la propriul repertoriu cu ajutorul rapsozilor Mioara și Marian Parnica, iar în prima sa piesă Marian își povestește viața, cu neajunsuri dar și șanse, cum a fost ajutorul oferit de Becali.

”A venit din depărtare / Om cu bani și suflet mare / Becali mi-a dăruit / O casă și-s fericit / Doar un gând greu mă apasă / Că azi sunt singur la masă / Și iar mă uit către cer / Un singur lucru-ți mai cer”, este strofa despre capitolul din viață care i-a schimbat soarta.
Versurile melodiei au fost scrise de Mioara Parnica iar linia melodică aparține artistului Marian Parnica și ansamblului Doina Gorjului.

”Textul a fost inspirat din articolele din presă despre viața mea, despre ajutorul primit de la domnul Gigi Becali, căruia toată viața îi voi mulțumi. Sunt câteva persoane în sufletul meu, cum este și părintele Stănescu, oamenii care mi-au întins o mână de ajutor, cărora toată viața le voi fi recunoscător”, spune Marian Ursea.

Melodia ”Chinuit am fost de mic” a fost lansată la începutul lunii martie pe canalul muzical Inedit TV, la emisiunea ”Petreceti cu noi”. Înregistrarea a strâns peste 500 de accesări pe canalul Youtube și este una dintre cele mai cerute melodii de către telespectatorii postului de muzică populară.