Accident rutier provocat de un buzoian care trebuia să fie izolat la domiciliu

84

Un tânăr întors din Franța, care ar fi trebuit să se afle în autoizolare la domiciliu, a ieșit cu mașina pe străzile din Buzău și a provocat un eveniment rutier care putea avea urmări deosebit de grave. După o coliziune cu un alt autovehicul, acesta s-a oprit în contorul de gaze al unei policlinici.

* Pompierii, polițiștii și ambulanțierii sosiți la accident au aflat în timpul intervenției că șoferul părăsise perimetrul de izolare unde se afla de vineri.

Accidentul a avut loc în jurul prânzului. Ajuns în intersecția cu Bulevardul Nicolae Titulescu, tânărul aflat la volan nu a acordat prioritate unui autoturism Hyundai condus în regim prioritar dinspre strada Transilvaniei.

Impactul a fost violent. Opelul a fost proiectat chiar în cutia de gaze a Policlinicii 23 August, moment în care o țeavă s-a rupt. ”Nu a schițat frână, nu a schițat nimic. A venit cu viteză și după impact m-a sucit”, a declarat cel de-al doilea șofer implicat în accident.

Șoferul nevinovat, pompierii, polițiștii și ambulanțierii au aflat în timpul intervenției că tânărul s-a întors vineri din Franța și trebuia să fie izolat la domiciliu.

Mama lui le-a spus domnilor polițiști că băiatul ei trebuia să stea închis în casă, după ce a venit din Franța. S-a certat cu prietena lui și de aceea a fugit de acasă. Pobabil se gândea la iubita lui când a produs accidentul”, spune șoferul nevinovat.

Pe lângă sancțiunile la Codul Rutier, șoferul vinovat de producerea accidentului va fi penalizat și pentru pentru zădărnicirea combaterii bolilor contagioase.