Un basarabean a mințit că are coronavirus ca să fie transportat de SMURD Buzău până la granița cu Moldova

La scurt timp după ce a coborât în Buzău dintr-un microbuz sosit din Germania, un cetățean din Republica Moldova a sunat la 112 pentru a anunța că este infectat cu noul coronavirus. Potrivit presei de peste Prut, moldoveanul a recurs la acest gest după ce a fost forțat de șofer să coboare.

Potrivit site-ului deschide.md, bărbatul are 37 de ani și este originar din localitatea Pănășești, Strășeni. Acesta este tată a patru copii minori, care au rămas în grija mamei cât timp acesta se afla la muncă în Germania.

În dimineața zilei de marți, 17 martie, în timp ce se afla în municipiul Buzău, bărbatul a sunat la serviciul 112 și a anunțat că este infectat cu noul tip de coronavirus, motiv pentru care el ar vrea să ajungă în Republica Moldova, unde își are domiciliul.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că bărbatul a recurs la acest gest după ce s-a certat cu șoferul microbuzului pe teritoriul României și a fost rugat să coboare din mijlocul de transport.

”Autoritățile din Buzău au luat decizia de a-l transporta imediat cu un echipaj SMURD până la vamă, cu respectarea normelor de transportare a persoanelor infectate, izolându-l, în acest mod, de alți călători”, scrie deschide.md.

Basarabeanul a ajuns cu mașina pompierilor din România până pe podul dintre punctele de trecere a frontierei moldo-române, Galați – Giurgiulești, în jurul orei 10:25, iar peste 20 de minute, a fost preluat de o ambulanță de la Cahul și adus la spitalul „Toma Ciorbă” din Chișinău.

Ulterior, bărbatul a fost redirecționat la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Speciale, de pe strada Gheorghe Cașu. Prin urmare, abia aici, specialiștii au depistat că moldoveanul nu are simptome specifice infecției Covid-19. Luat la întrebări, acesta a recunoscut că a mințit pentru a ajunge acasă.

Autoritățile buzoiene confirmă incidentul. Basarabeanul a fost luat cu un microbuz ISU, folosit în această perioadă pentru transportul celor care trebuie plasați în izolare sau în carantină, și “predat” colegilor din IPJ Brăila, care i-au asigurat transportul până la vamă. De aici, el ar fi fost preluat de o ambulanță SMURD din Republica Moldova.

Conform legislației din Republica Moldova, bărbatul va fi sancționat pentru chemarea intenționat falsă a serviciilor specializate.

Urmărește-ne pe Google News