Patru buzoieni au fost amendați cu câte 20.000 de lei pentru nerespectarea regimului de izolare la domiciliu

45

În județul Buzău se află în carantină 56 de persoane, iar pentru alte 626 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu. Sunt confirmate două cazuri de îmbolnăvire până la această dată.

În ceea ce privește starea de sănătate a persoanelor aflate în carantină, reprezentanții Prefecturii precizează că nu sunt înregistrate probleme deosebite.

”Menționăm că mai există disponibile peste 140 de locuri pentru carantinarea persoanelor care vin din zone de risc, cu posibilitatea de extindere a capacității”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Buzău.

Până la această dată, în județul Buzău au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoarea totală de 80.000 de lei pentru nerespectarea regimului de izolare la domiciliu.

Ppotrivit art. 352 din Codul Penal, nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani sau amendă.

Până la această dată, la nivelul județului, au fost testate pentru coronavirus 97 de persoane, iar 84 de rezultate sunt negative, restul analizelor fiind în lucru.

Pe teritoriul României, au fost confirmate 246 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).