Tânăr din Râmnicu Sărat, al doilea caz de coronavirus din județul Buzău

Un bărbat de 34 de ani, din municipiul Râmnicu Sărat, a fost preluat duminică seara din centrul de carantină din municipiul Buzău și transportat cu o ambulanță SMURD la Institutul ”Matei Balș” din București. El a avut singurul rezultat pozitiv din lotul de teste prelevate buzoienilor care se aflau izolați la Arbănași și Poiana Pinului și care au fost mutați vineri într-un hotel din orașul Buzău.

Bărbatul infectat cu Covid-19 s-a întors joi din Roma, Italia, cu mașina proprie, alături de iubita lui. A ajuns la Buzău într-un convoi însoțit de la graniță de polițiști și jandarmi. A intrat în carantină la Arbănași, apoi a fost transferat în centrul de izolare amenajat într-un hotel de pe sterada Transilvaniei, obiectiv păzit de jandarmi.

După sosirea rezultatului pozitiv, o autospecială SMURD l-a preluat pe râmnicean și l-a transferat la Spitalul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”. În cazul partenerei, testul a ieșit negativ. Alți zece buzoieni din centrul de carantină așteaptă luni rezultatele analizelor de coronavirus.

Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică, pentru a depista persoanele care au intrat în contact cu tânărul confirmat cu Covid-19. În prezent, 51 de persoane, între care și copii, sunt izolate în centrul amenajat în municipiul Buzău.

Urmărește-ne pe Google News