Simulare de cutremur, la 43 de ani după dezastrul care a ucis peste 1.500 de oameni. Va avea loc în zona seismică Vrancea

Miercuri, 4 martie, între orele 12.00 – 13.00, va fi organizat în municipiul Râmnicu Sărat un exercițiu de alarmare privind producerea unui cutremur. Exercițiul va avea loc în zona Castelului de apă, fosta Unitate Militară.

Pentru a nu crea panică, cetatenii sunt informati că se vor utiliza sirenele electrice și electronice din municipiul Râmnicu Sărat, pentru introducerea semnalului acustic „ALARMĂ LA DEZASTRE” și transmiterea mesajelor privind modul de comportare în caz de cutremur, precum și mijloace de marcare: grenade fumigene și incendiare.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgență ”Neron Lupascu” informează cetățenii că pe timpul desfășurării acțiunii circulația în zona exercițiului va fi blocată și deviată. Populația aflată în apropiere este rugată să părăsească într-un ritm alert zona de desfășurare a activității sau sa vizioneze exercitiul din spatiile special destinate și marcate.

Simulare de cutremur, la 43 de ani după dezastrul care a ucis peste 1.500 de oameni. Cutremurul din 1977 s-a produs la ora 21:22:22 în data de 4 martie 1977, cu efecte devastatoare asupra României.

A avut o magnitudine de 7,4 grade pe Richter și o durată de circa 56 de secunde, 55 conform altor surse, 1.570 de victime. La nivelul întregii țări au fost circa 11.300 de răniți și aproximativ 35.000 de locuințe s-au prăbușit.

Majoritatea pagubelor materiale s-au concentrat in București unde peste 33 de clădiri s-au prăbușit. Epicentrul cutremurului a fost localizat în zona Vrancea, cea mai activă zonă seismică din țară, la o adâncime de circa 100 km. Unda de șoc s-a simțit aproape în toți Balcanii.

Urmărește-ne pe Google News