Școala „Grigore Baștan” a fost trecută din nou pe lista unităților de învățământ cu personalitate juridică

Reînființarea Școlii numărul 6 „Grigore Baștan” din municipiul Buzău este certă însă nu se știe și data la care elevii se vor muta în vechea clădire. Chiar dacă părinții elevilor au obținut câștig de cauză după ce au contestat în instanță comasarea cu școala numărul 16 „Ion Creangă”, va mai trece timp până când Școala numărul 6 își va relua activitatea.

Deocamdată, Școala „Grigore Baștan” a fost trecută din nou de Consiliul Local Municipal Buzău pe lista unităților de învățământ cu personalitate juridică.

Lucrările de refacere a instalațiilor sanitare și de amenajare a claselor de la Școala numărul 6 sunt în toi, însă mai sunt câțiva pași birocratici de urmat. Practic, sunt necesare mai multe avize astfel încât Școala „Grigore Baștan” să fie din nou înființată ca o unitate de sine stătătoare.

Astfel Ministerul Educației va trebui să aprobe înfințarea școlii, apoi se va forma un Consiliu de administrație, se va numi o conducere, se vor înființa posturi de contabil, secretari și se vor întocmi deciziile pentru dascălii care trebuie să profeseze la Școala nr. 6, ca să poată fi și plătiți.

Școala numărul 16 „Ion Creangă” și Școala numărul 6 „Grigore Baștan” au fost comasate de la începutul acestui an școlar, decizie care a nemulțumit colectivitățile din ambele unități. Sindicaliștii din Învățământul Preuniversitar s-au adresat instanței iar în toamna anului trecut au obţinut blocarea comasării celor două unități școlare, printr-o sentință executorie.

Urmărește-ne pe Google News