Percheziții domiciliare și filtre rutiere, în cadrul unei operațiuni cu forțe mărite a Poliției Buzău

128

O tânără de 29 ani din comuna buzoiană Mihăileşti a fost depistată de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe DJ 203C. În urma verificărilor, oamenii legii au constatat că tânăra nu figurează în evidența deținătorilor de permis de conducere. Ea s-a ales cu dosar penal.

Aceasta este una dintre numeroasele infracțiuni care au ieșit la iveală în urma unei operațiuni de anvergură a polițiștilor buzoiani

Marți, în intre orele 06.00 și11.00, numeroase efective din cadrul IPJ Buzău au organizat şi executat o razie pe raza de de competență a Secției de poliție rurală Costești.

Acțiunea a vizat prevenirea și combaterea faptelor comise cu violenţă, a actelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice, prevenirea şi combaterea abaterilor la regimul circulaţiei rutiere şi scoaterea din trafic a conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cadrul acţiunii au fost constituite echipe mixte de control şi scotocire care au acţionat în zona blocată, precum şi pe principalele artere de circulaţie şi puncte obligatorii de trecere, concomitent cu filtre rutiere pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă normele rutiere.

Polițiștii au pus în executare 11 mandate de percheziţie domiciliară la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de furt din locuinţe, context în care au fost ridicate mai multe bunuri susceptibile a proveni din comiterea de infracțiuni, cât și diverse obiecte folosite în săvârșirea furturilor.

Totodată, s-a acţionat pentru siguranţa traficului rutier, fiind oprite pentru control 80 de autovehicule, 71 conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, respectiv Drugtest și au fost reținute 2 permise de conducere.

În total au fost legitimate 92 de persoane, 38 fiind verificate în bazele de date, iar 9 persoane au fost conduse la sediu și amprentate. Polițiștii vor continua activitățile pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă civică.