VIDEO Se circulă din nou pe podul rutier din zona parcului Marghiloman

61

Traficul rutier pe podul din zona Marghiloman a fost reluat joi când Primăria municipiului Buzău a făcut recepţia lucrării de reabilitare. Inaugurarea s-a făcut cu ceva întârziere pentru că dirigintele de şantier a ţinut ca şi partea pietonală să fie refăcută în totalitate.

Reabilitat în regim de urgență după ce o balustradă s-a prăbușit, în luna iunie, peste șosea, podul de la Marghiloman a fost redat joi circulației.

Inițial, municipalitatea a anunțat deschiderea podului în luna ianuarie, însă inaugurarea a fost întârziată pentru a se putea monta bariera de protecție pentru pietoni.

„S-a întârziat față de ceea ce spusesem din cauza balustradelor care au trebuit montate. Este mai bine așa pentru că trebuiau făcute lucrurile temeinic. Sper ca în următorii 50-70-80 de ani să nu mai fie nici o problemă aici”, a declarat Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

Edilul șef al Buzăului a anunţat că şi alte poduri din municipiul Buzău urmează să fie reabilitate. Pe lângă cel de la Metalurgica, unde se toarnă deja fundaţia, urmează să fie reparat şi podul de la Drăgaică.

Podul din zona Parcului Marghiloman a intrat în reabilitare după ce, anul trecut, o bucată din balustradă s-a rupt şi s-a prăbuşit pe partea carosabilă de dedesubt.

”La Drăgaică vom reabilita inclusiv cu un iluminat pe stâlpi și vom și face o întreținere a acestuia astfel încât să se schimbe și un pic percepția despre imaginea podului”, a spus primarul.

Primul autovehicul care a traversat noul pod a fost un autobuz electric aflat în teste la Buzău. Acesta a oprit la capătul dinspre gară al podului, a îmbarcat toți oficialii și a făcut o tură până în capătul străzii Horticolei.