Noi vești despre tânăra de 29 de ani, din Râmnicu Sărat, transportată la Matei Balș cu suspiciune de coronavirus

94

Femeia din Râmnicu Sărat care a ajuns, marți, la Matei Balș cu simptome ale unei infecții respiratorii nu este infectată cu coronavirus. Analizele efectuate la Institutul ”Matei Balş” din Bucureşti arată ca tânăra, care a vizitat recent Veneția, are gripă tip A.

Tânăra în vârstă de 29 de ani cu domiciliul în Râmnicu Sărat s-a prezentat, marți dimineață, la Spitalul Judeţean de Urgență Buzău cu febră, dureri musculare și tuse. Aceasta a declarat că în urmă cu o săptămână a sosit pe Aeroportul Otopeni din Italia, din zona Veneto, Veneţia.

Autorităţile buzoiene, coordonate de specialişti de la Centrul Naţional de Supraveghere şi Control Boli Transmisibile, au decis ca suspecta de coronavirus să fie transportată la Spitalul Matei Balş din Capitală.

Rezultatele sunt liniștitoare și în cazul femeii care este izolată în centrul de carantină de la Arbănaşi. Probele trimise de Direcţia de Sănătate Publică Buzau la Institutul ”Matei Balş” din Bucureşti arată că aceasta nu este infectată cu coronavirus.