Dorin Bădulescu: Nominalizarea lui Cîțu nu elimină opțiunea anticipatelor

39

Preşedintele Iohannis l-a desemnat miercuri seară pe Florin Cîţu ca prim ministru însărcinat cu formarea cabinetului. Senatorul Dorin Bădulescu este de părere că numirea sa ia în calcul logica alegerilor anticipate, întrucătFlorin Cîţu este unul dintre cei mai criticaţi miniştri ai cabinetului Orban,fiind respins de două ori în comisiile de specialitate din parlament şi demis în 2019 pe moţiune simplă. „Cred că Președintele nu a renunțat la anticipate făcând o asemenea nominalizare cu scopul de a nu obține o investire propriu zisă a unui guvern care să fie la mâna PSD. Este știut fiind faptul că domnul Câțu este unul dintre cei mai neagreați parlamentari, el fiind dealtfel și respins de două ori în comisii și apoi demis prin moțiune simplă de cenzură. Cu siguranță nominalizarea sa nu va fi votată decât de PNL și USR iar acesta ar fi primul pas către anticipate fără să încalci deciziile CCR Cred că la a doua propunere Iohannis va merge din nou pe mâna lui Orban și există posibilitatea ca acest guvern Orban 2 să nu treacă și să ajungem la anticipate. E greu de spus însă pentru că în definitiv niciun partid nu-și mai dorește anticipate în acest moment, cu exceptia PNL și USR.Fiind minoritari in parlament însă ar însemna ca această criză politică să se prelungească nejustificat” a precizat Senatorul de Buzău, Dorin Bădulescu.

Decretul privind desemnarea lui Florin Cîţu ca prim-ministru a fost publicat miercuri seara în Monitorul Oficial. „Se desemnează domnul Vasile-Florin Cîţu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. 2 din Constituţia României, republicată”, se arată în decretul semnat de preşedintele Klaus Iohannis.

Premierul desemnat Florin Cîţu a declarat că nominalizarea sa de către preşedintele Klaus Iohannis îl onorează şi îl încarcă de responsabilitate şi a anunţat că împreună cu Ludovic Orban va demara negocierile pentru a forma o nouă majoritate.