VIDEO Femeia suspectă de infestare cu coronavirus, preluată după o oră de o ambulanță

209

Autoritățile și-au dat din nou cu stângul în dreptul după ce o femeie din Buzău a sunat la 112 și a anunțat că este suspectă de coronavirus, după o vizită în Italia.Femeia a avut de așteptat aproape o oră ca să fie izolată de comunitate.

O femeie din Buzău care tocmai s-a întors din Italia cu un autocar a sunat la 112 şi a mărturisit că ar fi intrat în contact cu o persoană suspectă de infectare cu coronavirus.

Panica s-a instalat imediat la bordul autocarului, femeia fiind preluată abia după 60 de.minute de către o ambulanță special pregătită pentru risc de hazard.biologic.

Femeia a plecat sâmbătă din provincia Lodi cu un microbuz iar după ce a coborât în zona de sud a orașului Buzău a așteptat timp de o oră echipajele de ambulanță, păzită de polițiști cu măști sanitare pe figură.

Buzoianca, în vârstă de 52 de ani, a fost internată într-o secție izolată a spitalului de boli infecțioase.

În Italia, buzoianca îngrijise un bătrân împreună cu o altă femeie. În cursul zilei, pe drumul către casă, aceasta a fost sunată din Italia de colega sa alături de care avusese grijă de bătrân pentru a-i spune că a fost internată la spital cu simptome ale temutului virus.

Buzoianca a coborât în staţia de la Kaufland Eroilor, sfătuită de fiica ei. Femeia este din comuna Largu şi intenţiona să ajungă la familia fetei sale, care locuieşte în zona de nord a municipiului Buzău. A așteptat timp de o oră echipajele de ambulanță, păzită de polițiști cu măști sanitare pe figură și compătimită de trecători panicați.

După trei săptămâni de bâlbe și căutări, comitetul pentru situații de urgență din Buzău n-a reușit nici acum să identifice o locație corespunzătoare pentru izolare suspecților de coronavirus.

Persoanele care au călătorit în autocar alături de buzoianca de 52 de ani şi-au continuat drumul spre Galaţi. Aici, şoferul şi ultimii doi pasageri din maşină au fost preluaţi de autorităţile din acest judeţ, investigaţi medical şi, în funcţie de starea lor, vor fi transportaţi la spital ori trimişi acasă, în carantină.