Cursuri suspendate în patru clase ale unor școli din Buzău, din cauza gripei

48

Peste 4.500 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare și 122 de cazuri de gripă clinică au fost diagnosticate în ultima săptămână, iar cursurile au fost suspendate în patru clase ale patru școli din municipiu.

Buzăul se confruntă cu o avalanșă de cazuri de gripă și infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS). În ultima săptămână, peste 4.500 de buzoieni au fost diagnosticați cu IACRS și 122 cu gripă clinică. Cei mai mulți dintre pacienți sunt copii.

Din cauza numărului mare de îmbolnăviri în comunitățile de elevi s-au impus măsuri fără precedent la nivelul a patru școli din municipiul Buzău.

Direcația de Sănătate Publică a dispus suspendarea cursurilor în două clase din învățământul primar și două de liceu. Până luni, când elevii vor reveni la cursuri, în clasele respective se va face dezinfecție, astfel încât virusurile și microbii să fie distruși, iar elevii să poată reveni în bănci în siguranță.

Potrivit DSP, s-a decis suspendare cursurilor într-o clasă pregătitoare de la Școala generlă nr. 15 și într-o clasă a doua de la Școala numărul 1. Ulterior, s-au dispus măsuri similare la nivelul unei clase a XI-a de la Colegiul M. Eminescu și al unei clase a XII-a de la Colegiul B.P.Hasdeu.

Decizia s-a luat după ce, în fiecare din clasele respective au fost diagnosticate cu testul rapid mai mult de trei cazuri de gripă , în decurs de trei zile, dar s-au înregistrat și numeroase cazuri de viroză.

Numărul mare de îmbolnăviri cu afecțiuni de sezon dau de furcă atât medicilor de familie și pediatrilor, dar mai ales celor de la camerele de gardă ale spitalelor. Cea mai mare aglomerație se înregistrează la Urgențe Pediatrie în Spitalul Județean de Urgență, unde s-au prezentat chiar și 100 de copii într-o zi.