Vrei să fii la modă și iarna? Află ce trebuie să faci ca să nu mai aluneci când te încalți cu tocuri

16

      Până nu de mult, bătrânii erau victime sigure ale frigului, în ultima vreme însă, medicii spun că aceștia au devenit mai grijulii și ies mult mai rar din casă. În schimb, la spital ajung tot mai des tinerii care alunecă pe gheață. Cele mai predispuse la astfel de căzături sunt femeile care poartă pantofi cu toc. Asta din cauză că la cumpărături, pun accent pe stil, înălțimea tocului, culoare, mărime și foarte rar pe talpă.

      Nu te îngrijora, nu va trebui să renunți la pantofii preferați. Din fericire, există multe modalități prin care să te asiguri că nu vei aluneca.

Află cum să faci ca încălțările să nu mai alunece:

Alege pantofi cu talpă care nu alunecă

      Dacă vrei să fii sigură că nu vei cumpăra o pereche de pantofi confortabili și accesibili, dar care să alunece, ar trebui să fii foarte atentă la talpă. Dacă aceasta este texturată, cu siguranță, va fi și aderentă și nu veți cădea. Atenție – tălpile netede nu alunecă foarte ușor doar în spațiul exterior, ci și în cel interior, în special pe podelele din lemn masiv.

Poți purta, de exemplu, o pereche de botine cu toc gros, care sunt foarte practice, dar care se pot combina în foarte multe ținute.

                Cumpără accesorii pentru talpă

      Dacă ai deja o pereche de pantofi cu talpă netedă sau tocmai ai găsit un model nou care îți place extrem de mult și vrei să îl cumperi, poți apela la accesoriile speciale antialunecare.

Tălpile antialunecare – sunt făcute din cauciuc și au niște striații, care te vor ajuta să nu aluneci. Acestea trebuie lipite în interior, în partea de jos a pantofilor.

Bandajele adezive – suprafața aspră pe care o au se va prinde de podea, iar riscul de a aluneca va fi redus. Acestea trebuie plasate pe talpa exterioară a pantofilor.

Branturile cu crampoane antialunecare – sunt cea mai bună variantă pentru a nu aluneca pe timpul iernii, însă, din păcate, acestea nu pot fi folosite pe pantofii cu toc.

                Improvizează metode antialunecare home-made

      Nu trebuie neapărat să dai buzna în magazine, există metode care să îți facă pantofii să nu mai alunece și la tine în casă.  

Sare sau nisip și lipici – fă un amestec de sare sau nisip și lipici, aplică-l într-un strat subțire pe talpă și pășește cu încredere, această metodă te va ajuta să nu mai aluneci.

Zgârie talpa exterioară – cumpără-ți un șmirghel, cu care să zgârii talpa pantofilor suficient de mult încât aceștia să rămână lipiți de sol. Aceasta este o soluție permanentă, deci fii sigură că nu vrei, după, să returnezi pantofii.

Fixativ – dă cu fixativ pe talpa exterioară a pantofilor până când aceasta nu mai este lipicioasă. Este suficient să pulverizezi timp de 10-15 secunde. Însă, ține cont de faptul că nu va dura mult și va trebui să reiei metoda după fiecare purtare.

Cartof – chiar dacă nu te-ai fi gândit vreodată, cartoful îți poate fi de ajutor. Pur și simplu trebuie să freci talpa cu acesta și vei vedea rezultatul.

      Dacă metodele de mai sus nu sunt suficiente, iată încă un sfat: evită tocul subțire și cumpără-ți încălțări cu toc gros. Acestea îți oferă mai multă stabilitate, iar șansele să aluneci vor fi mai mici.  

 

Sursa foto: shutterstock.com