Cum i-au dispărut unui columbofil buzoian porumbei în valoare de 8.000 de lei

991

Un tânăr din comuna buzoiană Pârscov s-a ales cu dosar penal după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, a pătruns în gospodăria unui columbofil, i-a sustrat porumbei în valoare de 8.000 de lei, apoi i-a vândut unor consăteni.

Cazul dispariției mai multor porumbei de rasă a intrat sâmbătă în atenția poliţiştilor din cadrul Postului de poliţie Cislău.

Fapta fusese sesizată în ziua de 14 februarie de către proprietar, un bărbat de 40 de ani din comuna Vipereşti, care a precizat că a constatat că îi lipsesc 25 de porumbei de rasă, prejudiciul fiind estimat la suma de 8.000 de lei.

Polițiștii l-au identificat pe autorul infracțiunii, stabilindu-se că ar fi vorba despre un tânăr în vârstă de 23 de ani, din comuna Pârscov.

Din cercetări a reieșit că tânărul ar fi profitat de faptul că partea vătămată este plecată de acasă, ar fi sustras porumbeii și, ulterior, i-ar fi vândut altor localnici.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bănuitului şi recuperarea întregului prejudiciu.