VIDEO Episod de vreme severă la Buzău: vijelii puternice, pagube în zeci de localități

35

Vijelia puternică abătută în noaptea de miercuri spre joi la Buzău, a lăsat 27 de localități în beznă după ce cablurile de înaltă tensiune s-au rupt.

Vântul puternic care a bătut la rafală cu peste 120 de kilometri pe oră a dat bătăi de cap șoferilor aflați în tranzit după ce drumurile naționale au fost închise.

Mai multe mașini de mare tonaj au fost răsturnate de vântul puternic însă din fericire nimeni nu a fost rănit.

Probleme la rețealele de electricitate au fost semnalate în sate din: Chiliile, Cănești, Scorțoasa, Berca, Padina, Cilibia, Mihăilești, CA Rosetti, Rușețu, Largu, Luciu, Boldu, Vâlcelele, Murgești, Costești, Cernătești, Beceni, Vintilă Vodă și parțial Mărăcineni.

Forțe din Detașamentul ISU Râmnicu Sărat s-au deplasat la o fermă de animale de lângă oraș, unde s-a prăbușit un plafon peste animale.

Forțele ISU au reușit să salveze 159 de oi, 29 de animale fiind însă strivite de acoperișul prăbușit

Elemente de acoperiș s-au desprins de pe o casă de pe str. Cuza Vodă, pompierii fiiind chemați să asigure zona.

În același timp, în fața Tribunalului s-a desprins un panou publicitar.

În rondul de la Aurora Mall un element ornamental rămas de la Crăciun s-a prăbușit pe carosabil, îngreunând traficul în giratoriu.

La Râmnicu Sărat, acoperișul unui balcon s-a desprins și a fost luat de vânt.

În ultimele 24 de ore, peste 400 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău cu 150 de autospeciale au fost angrenaţi în misiuni de supraveghere şi dirijare a traficului rutier şi de intervenţie pentru prevenirea incidentelor ori de limitare a efectelor evenimentelor cauzate de fenomenele meteorologice care au afectat judeţul.

Astfel, poliștii buzoieni aflati la datorie au intervenit pentru salvarea persoanelor în mai multe localități:

DN2B–loc. C.A.Rosetti, 4 persoane aflate într-un autovehicul care a rămas fără combustibil;

DN2B-pe raza jud. Brăila, la limita cu jud. Buzău – 11 persoane aflate într-un microbuz care a derapat;

DN2C-pe raza loc.Padina, o persoană aflată într-un autovehicul care a derapat;

DC5-com. Valcelele – 3 persoane aflate într-un autovehicul care nu a mai putut înainta din cauza lipsei vizibilității;

DJ 203 I-între loc. Cotorca și Lipănescu, o persoană aflată într-un autovehicul care nu putea înainta din cauza unui copac căzut pe partea carosabilă;

DJ203M -între loc. Lunca si Bălteni, o persoană aflată într-un autovehicul care înainta foarte greu pe fondul vizibilității reduse;

DJ 203 K-între localitățile Mosesti și Robeasca, două persoane aflate într-un autovehicul care nu mai putea înainta, din cauza vizibilității scăzute;

DJ 203 K-între localitățile Mosesti și Robeasca, șase persoane aflate într-un autovehicul care nu mai putea înainta, din cauzaprecipitațiilor sub formă de zăpadă.

Toate persoanele au fost preluate de polițiștii aflați în intervenții și, cu sprijinul autorităților locale, au fost adăpostite în spațiile puse la dispoziție de către acestea.

Condițiile meteorologice nefavorabile se mențin și joi la Buzău iar pentru prevenirea evenimentelor nedorite, autoritățile recomandă: ca pe durata manifestării vântului puternic, să se evite deplasările cu autovehiculele.