VIDEO Mai multe localități buzoiene au rămas fără curent din cauza vântului extrem de puternic. Plafonul unei ferme a căzut peste animale

87

Un număr de 19 localități au rămas fără curent electric, după intensificarea vântului. Miercuri noapte, în zona Buzăului, vântul va sufla în rafale de peste 100 de kilometri pe oră.

Probleme la rețeaua de electricitate au fost semnalate în sate din: Chiliile, Cănești, Scorțoasa, Berca, Padina, Cilibia, Mihăilești, CA Rosetti, Rușețu, Largu, Luciu, Boldu, Vâlcelele, Murgești, Costești, Cernătești, Beceni, Vintilă Vodă și parțial Mărăcineni.

UPDATE Forțe din Detașamentul ISU Râmnicu Sărat s-au deplasat la o fermă de animale de lângă oraș, unde s-a prăbușit un plafon peste animale. Se acționează pentru îndepărtarea acoperișului. Sunt surprinse circa 150 de oi.

Elemente de acoperiș s-au desprins de pe o casă de pe str. Cuza Vodă, pompierii fiiind chemați să asigure zona. În același timp, în fața Tribunalului s-a desprins un panou publicitar.

În rondul de la Aurora Mall un element ornamental rămas de la Crăciun s-a prăbușit pe carosabil, îngreunând traficul în giratoriu. La Râmnicu Sărat, acoperișul unui balcon s-a desprins și a fost luat de vânt.

 

Pentru a evita apariția unor complicații pe durata codului roșu de viscol, la ora 18.00, DSP Buzău a început transportul gravidelor și a pacienților care au nevoie de dializă și oxigen către Maternitatea și Spitalul Judeţean pentru a se evita situații periculoase în această noapte.

Doi pacienți dependenți de oxigen din localitatea Stâlpu au fost aduși la spitalul județean Buzău.

Până la ora 20.00, la Spitalul Județean de Urgență Buzău au sosit 11 pacienți cu grad de risc care necesită cazare și monitorizare.

Dintre aceștia, la Maternitatea Buzău au ajuns două gravide cu sarcină la termen, iar la U.P.U au sosit șase pacienți dependenți de oxigen care au rămas internati pe secția Medicală și 3 pacienți care necesită dializa, care au rămas internati la secția Chirurgie.

Spitalul Județean de Urgență Buzău este pregătit să primească pacienții cu risc, respectiv gravide, pacienți dependenți de oxigen și cei care necesită dializă pentru cazare și monitorizare în perioada codului roșu emis de ANM.