VIDEO Investiții masive în infrastructură, la Săgeata. Fonduri de milioane de euro pentru modernizarea localității

752

Primăria comunei Săgeata a demarat o amplă campanie de modernizare a infrastructurii dar și a zonelor de agrement, prin înffințarea de parcuri și locuri de joacă pentru copii.

Pentru că vremea din ultima lună a fost extrem de bună iar temperaturile extrem de generoase, angajații primăriei au făcut minuni spre satisfacția sătenilor.

Parcul care a „răsărit” în satul Săgeata, este prevăzut cu alei frumos pavate, arbuști ornamentali, mese de tenis de masă, leagăne, canapele și tobogane.

Este abia începutul unor ptoiecte de investiții care cuprind sume extrem de generoase obținute de la bugetul de stat dar și din finanțări europene.

Investițiile vor viza și drumurilor comunale și sătești, grație unei finanțări de aproape 11 milioane de euro, accesate prin Fondul Național de Dezvoltare și Investiții.

Comuna Săgeata se află în topul localităților rurale care au primit la sfărșitul anului trecut, miloane de euro pentru refacerea și modernizarea drumurilor de interes local.

Pregătirile pentru prima etapă a marii asfaltări sunt în toi, lucrările fiind programate să înceapă din primăvară în satele Bordușani și Dâmbroca.

Campania de asfaltare se va derula pe parcursul a trei ani și se va extinde treptat și în satele Săgeata, Beilic, Banița și Găvănești.

Marea asfaltare va fi făcută în mai multe etape din cauza lucrărilor la sistemul de canalizare.

Pe lista investiții planificată pentru anul 2020 de către Primăria din Săgeata apar și alte obiective de interes local.

Școala din Săgeata se află deja în renovare completă iar până la primăvară toate satele din Sageata vor fi racordate la sistemul de canalizare.

Tot la primăvară va începe și construcția unei săli de festivități în satul Dambroca, unde vor fi organizate aniversări și diverse evenimente sătești.” Clădirea va fi amplasată chiar lângă biserica din Dâmbroca, tocmai pentru ca oamenii să aibă un acces ușor. Va fi o clădire foarte modernă, dotată cu încălzire, cu bucătărie și veselă completă. Este o promisiune care din păcate nu am putut să o demarăm până acum din cauza bugetului mic avut la dispoziție. Ne vom strădui să finalizăm cât mai repede și această investiție așteptată de toată comunitatea ” a declarat city managerul comunei Săgeata, Sorin Tănase.

Tot în satul Dâmbroca va fi construit anul viitor și un dispensar dotat cu aparatură modernă și sistem de încălzire, unde pacienții vor fi consultați în condiții de maximă de igienă și curățenie.