VIDEO Autoritățile au comunicat măsurile pentru evitarea problemelor în perioada Codului Roșu de vreme rea

28

Autoritățile buzoiene sustin că sunt pregătite sa înfrunte viscolul puternic prognozat de meteorologi. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit pe 5 februarie, la amiază, pentru a stabili modul de intervenţie al instituţiilor abilitate în judeţul Buzău în perioada în care judeţul se află sub avertizare meteorologică de cod roşu.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău a spus că are pregătite echipaje care să intervină în situaţia în care vor fi necesare filtre pe şoselele judeţului, recomandarea acestuia către conducătorii auto fiind să nu pornească la drum dacă nu este absolut neecsar.

Și şeful Inspectoratului de Jandarmi Buzău a dat asigurări că sunt pregătiţi să intervină alături de echipajele de poliţie dar şi că jandarmii montani au ajuns la pensiuni pentru a informa turiştii cu privire la condiţiile meteo care vor impune restricţii de circulaţie.

La rândul ei, Cristina Ungureanu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, a spus că au fost întocmite listele cu gravide, buzoieni dializabili şi cu cei care au nevoie de oxigen pentru a putea fi transportaţi la Spitalul Judeţean înainte de ora 22.00 de la care este anunţat codul roşu de vreme rea.

În evidențele centrului Diaverum Buzău sunt 251 de pacienți care ar trebui să ajungă miercuri și joi la dializă. De asemenea, ar putea ajunge preventiv la spital un număr de 208 femei însărcinate în ultimul trimestru sau care prezintă sarcină cu risc.

În cazul în care viscolul va bloca drumuri, în zonele izolate, cursurile școlare vor fi suspendate. Conducerea Inspectoratului Școlar va comunica permanent cu directorii de școli și grădiniță din județ.

Vântul va continua să bată cu putere și joi. Până joi, la ora 12.00, va râmâne în vigoare o avertizare Cod Portocaliu care arată că în Buzău, Vrancea, Brăila, Galați și Ialomița, vântul va continua să prezinte intensificări susținute cu rafale de 70…80 km/h, iar izolat peste 80…90 km/h.