VIDEO Crește numărul copiilor diagnosticați cu gripă. Medicii ne recomandă să evităm zonele aglomerate

152

Situație alarmantă, în județul Buzău, în ceea ce privește evoluția cazurilor de gripă. În weekend, aproape 30 de copii au fost diagnosticaţi cu forme de gripă de tip A si B, după ce s-au prezentat la Unitatea Primiri Urgențe Pediatrie din cadrul Spitalului Județean Buzău.

În ultimele zile, când temperaturile au crescut chiar până la 18 grade. Situația s-ar putea înrăutăți, din cauza oscilațiilor de temperatură din zilele următoare.

Un număr de 27 de copii au fost diagnosticați cu gripă, dintre cei care au ajuns la UPU Buzău, în ultimele trei zile. Aveau simptome specifice afecțiunilor respiratorii iar testele rapide au confirmat prezența virusului gripal.

Unii au fost trimiși acasă, cu tratament specific prescris, alții au ajuns direct pe patul de spital, în secția de Boli Infecțioase.

”Cazurile de gripă confirmate au fost direcționate la secția Boli Infecțioase iar cazurile diagnosticate cu infecții respiratorii și pneumonii au rămas internate în secția Pediatrie. La acest moment secția de Pediatrie este ocupată în proporție de 75%”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Buzău, Adriana Bunilă.

Medicii le recomandă buzoienilor să se adreseze medicilor de la Urgențe doar atunci când au într-adevăr nevoie. Dacă micuții prezintă forme ușoare de boală, să treacă mai întâi pe la cabinetul medicilor de familie.

Cazurile de viroze și gripă s-ar putea înmulți, pe fondul vremii capricioase. Temperaturile scad de la o zi la alta cu mai bine de 10 grade, astfel că sâmbătă sunt așteptate maxime de 1-2 grade.

În judeţul Buzău, luna trecută, au fost declarate două focare de gripă, la Şcoala gimnazială nr. 7 şi la Centrul maternal din municipiul Buzău.

Specialiștii spun că în acestă perioadă este esențial să ne protejăm de viruși. În primul rând, trebuie să evităm aglomerațiile, să ne spălăm cât mai des pe mâini și să avem o alimentație bogată în vitamine.