Zeci de instersecții vor fi monitorizate video în municipiul Buzău

218

Municipiul Buzău face primii pași în vederea fluidizării traficului rutier. Este vorba despre punerea în practică a unui proiect cu fonduri europene, derulat prin Agenția de Dezvoltare Regională „Sud-Est”.

Proiectul, primul de acest gen în județul Buzău, vizează managementul inteligent al traficului rutier, prin fluidizarea circulației, prioritizarea transportului public în comun și reducerea poluării.

Proiectul semnat joi va schimba radical traficul rutier în municipiul Buzău. În 24 de instersecții din oraș se vor instala camere video performante.

Totodată, se va realiza un control riguros asupra tuturor autoturismelor care vor intra în municipiul Buzău. Un centru de monitorizare a traficului va fi amenajat în actualul sediu al Stării Civile, de pe B-dul Nicolae Bălcescu.

Realizatorii proiectului dau asigurări că și transportul de călători din municipiul Buzău va devein mult mai eficient.

Proiectul de management al traficului rutier din orașul Buzău va beneficia de o finanțare europeană în valoare de 23,6 milioane de lei și va deveni funcțional din primăvara anului viitor. Primăria Buzău va asigura o cotă de 2 la sută din valoarea totală a investiției.