VIDEO Accidentul în care a murit fetița de doi ani din Spătaru a stârnit revoltă în râdul vecinilor

972

Accidentul în care și-a pierdut viața o fetiță de doi ani iar părinții ei au fost răniți a stârnit furia localnicilor din noul cartier al satului Spătaru, comuna Costești. Aici s-au stabilit peste o sută de familii, în ultimii 20 de ani, însă nici până acum nu le-au fost rezolvate cererile privind siguranța rutieră în zonă.

Cartierul nou, cum este cunoscut printre sătenii din Spătaru, se află în prelungirea localității Spătaru, spre Costești, în imediata vecinătate a șoselei europene E 85.

Accesul rutier dinspre artera intens circulată către locuințe se face prin cinci drumuri perpendiculare, acoperite cu balast. Intersecțiile nesemnalizate rutier sunt extrem de periculoase, deoarece se circulă cu viteză foarte mare pe sectorul paralel cu noul cartier.

Limitarea vitezei la 50 de kilometri pe oră se face abia la intrare în satul vechi, acolo unde se află indicatorul de intrare în localitate, respectiv cel de ieșire.

Riscurile la care locuitorii noului cartier din Spătaru sunt expuși au fost confirmate de accidentul grav produs joi seara, în care și-a pierdut viața o fetiță de doi ani iar părinții ei au fost răniți.

Un număr de 17 săteni au mers vineri peste primarul din Costești pentru a-i cere ajutorul în găsirea unor soluții care să le ofere siguranță în trafic.

”Au făcut un tabel cu semnături pe care îl voi atașa cererii către CNAIR de a crea o bandă de stocaj pentru cei care vin dinspre Urziceni și de a muta indicatorul de intrare în localitate, astfel încât să se aplice restricții de viteză”, ne-a declarat Constantin Moise, primarul din Costești.

Zona nouă din Spătaru este de 20 de ani în continuă extindere, cele peste o sută de familii de aici beneficiind abia în ultimii ani de îmbunătățiri la capitolul infrastructură. Tânăra familie care a suferit joi seară accidentul mai avea 50 de metri până acasă.