Localnicii din Valea Salciei, rugați să ajute primăria la amenajarea unui muzeu al satului

36

Primarul comunei buzoiene Valea Salciei, Marian Mușat, face un apel la consătenii săi pentru a dona obiecte vechi ori costume populare specifice zonei, care să fie așezate într-o casă țărănească, menită a asigura generațiilor următoare date despre oamenii și obiceiurile locului.

”Păstrarea identității și a istoriei unei localități face cinste generației prezente și va aminti generațiilor viitoare cine am fost. Construirea unei case țărănești (muzeul satului) asigură generațiilor ce vor veni cunoașterea istoriei locului, a familiilor care au pus piatra de temelie a localității Valea Salciei”, scrie pe Facebook primarul comunei Valea Salciei, Marian Mușat.

Casa țărănească ce va fi un fel de muzeu al satului se află în imediata apropiere a Primăriei comunei Valea Salciei. Marian Mușat face un apel la consătenii săi pentru a dona obiecte vechi.

”Acum este momentul să ne mobilizam prin donații de obiecte vechi, costume populare care ne reprezintă și orice amintește de istoria și datinile localității noastre. Inaugurarea va avea loc în perioada 2-3 mai. Obiectele se strâng la primărie sau la școală”, scrie primarul comunei Valea Salciei.

În clădire a funcționat în trecut dispensarul. Între timp, clădirea a ajuns o ruină, dar a fost refăcută cu bani de la bugetul local, autoritățile având de gând să facă acolo, pe lângă arhiva Primăriei, o casă care să redea întocmai imaginea din trecut a unei gospodării din Valea Salciei.