Povestea relaţiei nefireşti între doi bărbaţi din Buzău: provocau incendii din dragoste, iar unul a sfârşit ucis de iubit

154

Un bărbat de 20 de ani din satul buzoian Nicoleşti a fost arestat preventiv recent, pentru 30 de zile, şi este cercetat într-un caz de omor. Este bănuit că şi-a lovit cu un par iubitul, în vârstă de 41 de ani, până când victima şi-a dat ultima suflare, după care l-a înjunghiat în cap de mai multe ori.

Anchetatorii spun că scandalul ar fi pornit de la o ceartă iscată pe fondul consumului de alcool şi al unor discuţii contradictorii legate de viaţa amoroasă a celor doi.

Costin, bărbatul de 41 de ani, a fost găsit de rude, întins pe podea, în locuinţa sa. Corpul lui era plin de lovituri şi prezenta plăgi înjunghiate la cap, motiv pentru care familia a anunţat imediat autorităţile.

Din investigaţii a reieşit că, în seara precedentă, victima băuse împreună cu tatăl şi fratele său, dar şi cu iubitul de 20 de ani, Marius.

Din puţinele informaţii smulse martorilor, scandalul ar fi pornit atunci când victima l-ar fi ameninţat pe tânăr că-i dă foc.

A urmat o încăierare, iar tânărul şi-ar fi lovit iubitul cu un par în cap până când acesta nu s-a mai mişcat. A luat apoi un cuţit şi i l-a înfipt în cap de mai multe ori.

Autorul crimei nu a recunoscut fapta, însă declaraţiile contradictorii i-au făcut pe anchetatori să-l reţină pe bază de ordonanţă. Marius a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Buzău a admis cererea.

Incendierea unor anexe, dovadă de iubire

În noiembrie 2018, Marius şi iubitul său, Costin, au fost identificaţi ca fiind autorii mai multor incendii provocate în gospodării din comuna Puieşti. Marius a fost cel care dădea foc anexelor gospodăreşti, la solicitarea bărbatului de care era îndrăgostit.

În luna octombrie 2018, piromanii au pus foc în mai multe gospodării. Fâneţe, anexe dar şi animale au fost mistuite de flăcări în incendiile provocate de cei doi bărbaţi. Surse judiciare au declarat că cei doi bărbaţi se aflau într-o relaţie, iar tânărul dădea foc anexelor ca să-i facă pe plac celui pe care-l iubea.

Înainte de comiterea faptelor, ambii se îmbătau, iar incendierea avea loc după ora 23.00, la anexe care se aflau departe de case. Apoi, cei doi mergeau la locul incendiului şi priveau. Iniţial cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar apoi au fost cercetaţi în stare de libertate.

În luna noiembrie 2019, Marius şi Costin au fost trimişi în judecată pentru distrugere. Procurorii au cerut arestarea lor preventivă, însă judecătorii de la Râmnicu Sărat au decis că măsura nu se impune. Pe 29 ianuarie ar fi fost primul termen în camera preliminară.