Elevă din Liceul Pedagogic, internată cu meningită la Spitalul Județean. Ce măsuri au fost luate

Nu numai gripa face victime în rândul copiilor. O elevă din Liceul Pedagogic Buzău a fost diagnosticată zilele trecute cu meningită, o formă necontagioasă, spun autoritățile. Fata este internată și are o evoluție bună.

Pe 18 ianuarie, la secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean a fost adusă o pacientă în vârstă de 17 ani din Buzău, care, în urma consultului de specialitate a fost depistată cu meningită.

Adolescenta a rămas internată în secția de Boli Infecțioase pentru tratament și îngrijiri medicale.

”Are o evoluție bună la acest moment, cu mențiunea că tipul de meningită al acestei paciente nu este unul transmisibil, deci nu reprezintă un pericol pentru colectivitate”, spun reprezentanții spitalului județean.

Fata este elevă la Liceul Pedagogic ”Spiru Haret” din Buzău. Potrivit conducerii IȘJ Buzău, conducerea liceului a informat la timp Direcția de Sănătate Publică Buzău.

”Am fost anunțați de conducerea liceului despre acest caz iar imediat cei de la DSP au efectuat dezinfecția. Nu au fost necesare și alte măsuri”, a precizat Florina Stoian, șefa Inspectoratului Școlar Județean Buzău.

Conducerea IȘJ Buzău neagă o informație postată pe rețelele de socializare conform căreia, după confirmarea cazului de meningită din Pedagogic, mai mulți copii s-ar fi simțit rău.

Urmărește-ne pe Google News