VIDEO Modernizarea pieței centrale din Buzău va fi încheiată la sfârșitul iernii

Comercianţii din Piaţa Centrală din Buzău şi clienții care se aprovizionează din acest loc vor mai răbda frigul încă cel puțin o lună de zile. Lucrările de modernizare a pieței avansează mai lent decât se preconiza și se vor încheia în luna februarie.

După mulți ani în care au suportat capriciile vremii, comercianții din Piața Centrală se vor putea bucura de condiții optime. Mai au însă de așteptat noile condiții până la sfârșitul lunii viitoare.

Procesul de modernizare a fost întârziat de numeroasele avize solicitate, Piaţa Centrală aflându-se pe lista monumentelor istorice.

Proiectul de reabilitare a pieţei a fost realizat de cel care a gândit şi acoperişul actual, inginerul Viorel Constantinescu.

Directorul Piețe Târguri și Oboare, Daniel August, anunță că lucrările începute anul trecut vor fi finalizate în luna februarie.

Pentru a închide spaţiul în care funcţionează piaţa şi a asigura astfel o temperatură suportabilă pe timpul iernii, s-a găsit soluţia ca, folosind aceeaşi structură, să se coboare acoperişul până la nivelul clădirilor din jur, iar piața să fie închisă cu panouri laterale.

Potrivit proiectului, se are în vedere şi montarea unor dispozitive de ventilaţie, care să funcționeze pe timpul verii.

Urmărește-ne pe Google News