Primăria Buzău ar putea acorda subvenții la factura de apă și canalizare

Facturile buzoienilor la apă rece ar putea fi plătite în totalitate de Primărie. Acesta lucru ar putea fi însă posibil doar pentru familiile care au venituri nete de cel mult 1.346 de lei pe membru și care ar putea primi subvenție de la bugetul local.

Cel puțin așa prevede un proiect inițiat de primarul Constantin Toma, care, pentru a putea fi pus în aplicare, trebuie să primească și votul Consiliului Local Municipal.

Subvenția ar urma să ajungă la aproape o mie de familii din municipiul Buzău, iar efortul bugetar ar fi de aproape o sută de mii de euro.

Facilitatea ar fi un adevărat colac de salvare pentru buzoienii cu venituri mici, mai ales că de luna viitoare Compania de Apă are în plan creșterea prețului la apă rece și canalizare.

Mai précis, din luna februarie, în facturile emise de Compania de Apă Buzău metrul cub va fi tarifat cu 9.04 lei, cu 1.15 lei mai mult decât costa până acum. Potrivit conducerii Companiei de Apă, majorarea este consecința firească a faptului că instituția a accesat un proiect cu bani europeni în valoare de 292 de milioane de euro.

De altfel, la semnarea contractului, oficialii Comisiei Europene ar fi stipulat ca prevedere expresă scumpirea apei pentru buzoieni, dacă instituția va primi banii necesari pentru investiții.

Urmărește-ne pe Google News