Patru primării din Buzău, vizate de percheziții ale poliţiştilor de investigare a criminalităţii economice

46

Miercuri, au loc mai multe percheziții la primăriile din localitățile Cozieni, Glodeanu Siliștea, Glodeanu Sărat și Amaru. Autoritățile de aici ar fi achiziționat materiale pentru locuri de joacă ori servicii pentru amenajare, dar și produse pentru servicii de salubrizare saupraevaluate sau doar în acte. Descinderile au loc în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Giurgiu.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice efectuează, miercuri, 102 percheziţii domiciliare şi pun în aplicare 15 mandate de aducere, în Bucureşti şi 25 de judeţe, printre care și Buzău, într-un dosar în care mai multe persoane sunt bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de euro prin infracţiuni de fals şi de serviciu.

În județul Buzău, descinderile au loc la primăriile a patru comune. Este vorba despre Cozieni, Glodeanu Siliștea, Glodeanu Sărat și Amaru. Autoritățile locale de aici ar fi achiziționat materiale pentru locuri de joacă ori servicii pentru amenajare, dar și produse pentru servicii de salubrizare saupraevaluate sau doar în acte.

Sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de ameninţare, falsificarea de instrumente de plată, abuz în serviciu, fals intelectual, delapidare şi instigare la abuz în serviciu. Contractele ar fi fost unele cu dedicație, în perioada 2011, și cu implicarea unor decidenți din Consiliul Județean Buzău. Nu au fost puse în aplicare mandate de aducere.